Print deze pagina

Bezoek NWO-instituten tijdens het Weekend van de Wetenschap

Zeven NWO-instituten open hun deuren op 5 en 6 oktober 2024.

Zeven NWO-instituten openen hun deuren tijdens het Weekend van de Wetenschap op 5 en 6 oktober 2024. Zij geven zo een breed publiek op een toegankelijke manier inzicht in de wereld van wetenschap en technologie bij NWO-I. Zo kun je bijvoorbeeld bij AMOLF je eigen 3D-hologram bekijken, rondkijken in het lab bij Nikhef, leren om een game te programmeren bij het CWI of de sterren en planeten onderzoeken bij ASTRON of SRON.

Over het Weekend van de Wetenschap

Tijdens het Weekend van de Wetenschap openen universiteiten, hogescholen, instituten en musea door het hele land hun deuren. Bezoekers krijgen zo een unieke kans om kennis te maken met wetenschappelijk onderzoek. Op de NWO-instituten vindt onderzoek van wereldklasse plaats, bijvoorbeeld op gebied van radioastronomie of kernfusie. De deelnemende NWO-instituten organiseren rondleidingen, lezingen en demonstraties. Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag in workshops of door proefjes te doen. Er zijn activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Laat je inspireren en kom bij ons langs!

Deelnemende NWO-instituten

  • De NWO-instituten AMOLF, ARCNL, CWI en Nikhef, allemaal gevestigd op het Amsterdam Science Park, zijn te bezoeken tijdens de Wetenschapsdag Amsterdam Science Park op 5 oktober.
  • Ook DIFFER in Eindhoven opent de deuren op 5 oktober.
  • ASTRON in Dwingeloo bezoek je op 6 oktober.
  • SRON opent de deuren in Leiden op 5 oktober en op 6 oktober in Groningen.

Bekijk een overzicht van de deelnemende instituten en hun activiteiten

Confidental Infomation